Vinha Paanari
ESITTELY SUKU KANTAKIRJAUS JALOSTUS JÄLKELÄISET KUVIA
YHTEYSTIEDOT
KUULUMISIA
ETUSIVU

Vinha Paanari 2024-01P


Syntynyt: 03.08.2001
Kasvattaja: Heikkilä Veera-Katariina
Rautias, hampahtavat jh, sma, kti, ppt, kpkua, otj vsk ja vko
Säkäkorkeus: 140cm
Omistaja: Koski Petri

Kantakirjattu P-suunnalle Kiuruvedellä 12.3.2007, katso tarkemmin Kantakirjaus -sivulta.


Näyttelytuloksia:
- II palk 19.5.2003 Tamma- ja varsanäyttely Oulu (pisteet: 8-8-7-7-6-7)
- I palk 15.8.2009 Valtakunnallinen suomenratsujen ja pienhevosten näyttely Kiiminki (pisteet: 8-9-7-8-8=40p)


Vinha Paanari on luonteeltaan kultainen. Se on on aina innolla lähdössä töihin, oli tiedossa sitten ratsastusta, ajolenkki tai työajohommia. Jerkku on erittäin kiltti käsitellä, reipas, rohkea ja nöyrä. Se on herkkä ajaa ja ratsastaa ja vaikka siinä on tarpeeksi eloisuutta ja säpäkkyyttä aikuseen makuun, on se tarpeen vaatiessa loputtomilla hermoilla varustettu viilipytty jolla voivat aloittelijat ja lapsetkin ratsastaa.

Jerkkua on treenattu ravuriksi varsasta saakka ja 3-vuotiaana se on juossut opetus- ja koelähdöt hyväksytysti. Harjoitus- ja paikallisravistartteja sillä on muutama. Nykyisin sillä ajellaan mielenvirkistykseksi kärryillä ja reellä, onpa se jonkin verran työajoakin jo harjoitellut. Sitä on tarkoitus touhuilla enemmänkin kunhan saadaan kaikki tarpeelliset varusteet kasaan.

Ratsuna Jerkku on tällä hetkellä noin HeB-HeA -tasoa. Se kantaa itsensä hyvin ja liikkeet ovat tahdikkaat. Hypännyt se on vasta suhteellisen vähän, mutta lahjoja hyppyhommiin on. Se ponnistaa terävästi ja on tarkka jaloistaan. Piakkoin onkin tarkoitus aloittaa säännölliset estetreenit. Tähän saakka sillä on hypätty muutaman esteen tehtäviä ja radanpätkiä 70-80cm, yksittäisenä 90cm.

Vapaa-aikanaan Jerkku viettää leppoisaa elämää hevoskavereidensa kanssa. Se on erittäin sosiaalinen ja kiltti myös muille hevosille. Tarhaillessaan se kuntoilee ahkerasti pallonsa kanssa, välillä saa pallo kovaakin kyytiä pikkuherran leikeissä.